Om foreningen

Hunderevet er en forening og interessegruppe med det formål at få Hunderevet genetableret.

Hunderevet var et stenrev, der tidligere strakte sig et par kilometer ud i Kattegat mod nordøst fra Spodsbjerg og beskyttede en stor del af nordkysten: Det var en rig udklækningsanstalt for fisk, skaldyr og vegetation. Det var så højt, at det faktisk rakte op over havoverfladen.

Deraf navnet: Hundene, som også Hundested har navn efter, var de sælhunde, der flokkedes om det og nød at sole sig på stenene.

Hunderevet blev bortfisket gennem flere hundrede år og indgår nu bl.a. som moler og bolværk i Københavns søbefæstning – Middelgrunds- og Flakfortet.

Siden revet forsvandt, har havet fået rigtigt frit spil for erosion på nordkysten, så de nuværende skarpe klinter er i høj grad resultat af fortidens menneskeskabte synder.

Her på siderne indbyder vi dig til at læse om, hvem vi er, om vores aktiviteter og hvordan vi samarbejder med andre om at vedligeholde, genskabe og forbedre nordkysten: Den Sjællandske Riviera.

Selvfølgelig vil det være allerbedst, hvis du efter at have læst om os, også vil være interesseret i at deltage og måske ligefrem være med i vores forening..

Se hvad andre skrev om foreningens tilblivelse:
Frederiksborg Amtsavis
Halsnæs Avis 
Turisme Nu