Kystens maritime legeplads

Lige fra helt lille bliver børn tiltrukket af vandet f.eks ved at hoppe i vandpytter og på badeture langs stranden. På strandturen oplever man en helt ny frihed, når man kan svømme om kap og dykke ned til havbundens finurlige verden. Stenrevet giver mulighed for at gå på opdagelse i første omgang ved almindelig natursvømning hen over revet, hvor man kan iagttage havstrømme, tang og dyrelivet under sig. For nogle er det ikke nok at ligge i vandoverfladen, derfor svømmer de ned på toppen af revet og måske endda helt ned på siden, som en delfin på jagt efter fisk langs revet. Det er fascinerende at flyve gennem revformationen, som en flyver mellem bjergtoppene, på vej mod en ny oplevelse.

Natursvømning er en helt fantastisk måde at få inspirerende og meningsfuld motion på. Natursvømningen kan udvikles fra at bruge almindelige svømmebriller til også at benytte maske, snorkel og svømmefødder. Sommeren er den bedste årstid for natursvømning, men sæsonen kan udvides med våddragt til også at vare hele efteråret. Er man virkelig fanget ind af havets natur, så er det ikke umuligt at tage på oplevelse i havet hele året. Den garvede natursvømmer kan opleve de fire årstiders variationer under vandoverfladen.

Den avancerede natursvømmer vil måske blive inspireret til at uddanne sig til flaskedykker, så man kan opholde sig på havets bund i længere tid, uden at skulle op til overfladen hele tiden.

Med Natursvømningen kan du gå på oplevelse i havets verden og på havets vigtigste levested, som vi har genskabt med vores nye stenrev på lavt vand – Havets Oase.

 De fem baderåd:

1. lær at svømme

2. gå aldrig alene i vandet

3. læs vinden og vandet

4. lær stranden at kende

5. slip ikke børnene af syne

Se nærmere her.