Sidste Nyt Januar 2021

Nyhedsbrev Januar 2021: Hunderevet etape 1 er en realitet

December 2020: Der udlægges sten til Hunderevet’s Formidlingsrev udfor Spodsbjerg Fyr og Knud Rasmussens ved Hundested,

 

Status for Hunderevet og tak til KTS-Entreprise

Status for arbejdet med Hunderevet etape 1 ud for Spodsbjerg fyr er, at vi har fået leveret 2 skibsladninger sten fra Norge og flyttet et par læs marksten fra Hundested Genbrugsplads til havnen. Det sidste skete som en donation fra KTS-Entreprise i Frederiksværk, som mellem jul og nytår stillede op og flyttede stenene for os som deres hjælp til projektet. Stor tak til Torben og Annette for det værdifulde bidrag.

De mange marksten er samlet ind af borgerne i Halsnæs og doneret til projektet. Stor tak for det. Stenbanken på genbrugspladsen er nu lukket – i hvert fald i denne omgang.

Rederiet Peter Madsen arbejdede i december med at lægge sten ud og nåede halvvejs inden corona i stenbruddet i Norge satte en stopper for levering af den anden last med sten. Den anden last kom så lige før nytår og ligger nu på kajen. Så snart vejret er lidt bedre, sætter rederiet to skibe ind, og forhåbentlig er alle sten lagt ud inden 2021 er en uge gammel.

Det sidste som mangler med Hunderevet er etablering af en informationstavle ved Spodsbjerg Fyr og en indvielse af revet til foråret – mere om det senere.

Foreningen arbejder dog videre. Dels med formidling af information om livet i havet og betydningen af stenrev ved Skansen og så fortsætter vi arbejdet for at skaffe midler til det endelige Hunderev, som strækker sig længere ud og når op til overfladen. Det sidste for at tiltrække sæler og fugle, og dermed få endnu mere biodiversitet omkring Hundested.

Vi ønsker alle et Godt Nytår fra Foreningen Hunderevet, og retter en stor tak til alle som har støttet os i arbejdet med at etablere den første del af revet. Både Veluxfonden og Halsnæs Kommune, som har finansieret projektet, KTS-Entreprise for hjælp med at flytte sten, alle jer som har doneret sten til stenbanken, Halsnæs Naturklub, Dykkerklubben Hajen og til rederiet Peter Madsen og deres folk for godt samarbejde.