Kystens maritime køkkenhave

I det moderne køkken er der i stigende grad en tendens til at bruge friske råvarer direkte fra naturen. Vi vil med vores maritime køkkenhave give alle mulighed for at opleve havets spisekammer gennem jagt på fisk, indsamling af muslinger eller tang op til et måltid.

Vi har taget udgangspunkt i jæger og samler kulturen, hvor man gik på jagt og samlede de frugter ind, naturen kunne tilbyde. Mange naturfolk har haft en grundlæggende forståelse af menneskets afhængighed af naturen og af at det frugtbare samspil bygger på at tage en del og lade noget tilbage, så naturen fortsat kan give gaver, når man har brug for det.

I den maritime køkkenhave på stenrevet kan man gå på jagt efter en lang række forskellige fiskearter f.eks. ørred, laks, multer, rødspætte, pighvarrer, tunge, hornfisk mm. som kan tilberedes på forskellig vis. Vi tænker at der på revet med tiden vil komme en stor mængde blåmuslinger og langs revet østers, som man kan samle ind til muslingesuppe eller gratineret østers. På stenrevet vil der vokse tangskove op af mange forskellige arter f.eks. savtang, blæretang, sukkertang mm, som kan bruges i køkkenet til forskellige retter.

Vi vil med den maritime køkkenhave sammensmelte fortidens og nutidens køkken, hvor friske ingredienser kan hentes direkte i havet og et måltid tilberedes på stedet eller derhjemme.